(S5) Lellinge sejrede i sidste sekund

Køge BK – Lellinge IF 2-3 (2-0)
2-1 Troels Nielsen
2-2 Troels Nielsen
2-3 Troels Nielsen

S. Kristoffersen – T. Pedersen, J. Olsen, Magnus Dauding, N. Olsen – E. Sennahøj, A. Riley, P. Kirkeskov, E. Hemmingsen – M. Sommer, T. Nielsen
(T. Nolsøe, M. Larsen, T. K. Nielsen)

Lellinge skulle i lokalbraget mod Køge BK forsøge at følge op på første rundes imponerende sejr. Der var nogle smårokeringer i start 11’eren, og om det var grunden til en lidt nervøs 1. halvleg skal være usagt. Lellinge forsøgte at spille frisk til, men afleveringerne sad langt fra, hvor de skulle og Lellinge blev ved med at sætte sig selv under unødigt pres. Køge derimod havde lidt mere held med deres pasningsspil og det var ikke ufortjent at de efter lidt roderi i de bagerste rækker, kunne bringe sig i spidsen på en lidt tilfældig chance. Målet fik Lellinge til at komme længere frem, men de få chancer som holdet tilspillede sig, blev sendt langt forbi.

1. halvlegs dramatiske højdepunkt kom efter 30. minutter, da Timmi Nielsen, lidt uheldigt kom til at begå et straffespark, hvor Køges spillere prøvede at presse dommeren til at give rødt kort. KStraffesparksskytten prøvede at finte Søren Kristoffersen til venstre, men den hopper en rutineret målmand ikke på han og pillede straffesparket i sikker stil. Desværre for den ellers velspillende keeper, kom der to minutter før tid en bold indover, hvor et “jeg har” viste sig at være en overdrivelse og en fri køgespiller kunne sparke bolden i nettet til 2-0, som også var stillingen ved pausen.

Fra 2. halvlegs start kom Lellinge ud som lyn og torden. Træner Morten Egeskov havde opildnet sine tropper og der gik heller ikke mere end 5 minutter, før et langt udspark fra Søren Kristoffersen havnede nede ved Køges felt. De to forsvarspillere stødte ind i hinanden i en duel med Michael Sommer og den løse bold kunne Troels Nielsen let sparke i nettet, 2-1. Lellinge fortsatte med at presse på og Køge blev langsomt men sikkert presset længere tilbage på banen, men valgte alligevel at holde en høj forsvarslinje. Netop den taktik kostede ved Lellinges 2-2 udligning, hvor Søren Kristoffersen endnu engang sendte et missil ned mod Køges banehalvdel. En Køge spiller kunne kun snitte bolden med hovedet og sendte Troels Nielsen afsted i dybden, som tog et træk mod venstre og køligt lagde bolden til højre i målet og udligningen var en realitet.

Det stærkt spillende midtbane-makkerpar Peter Kirkeskov og Emil Sennahøj, fortsatte med at holde Køge fra kunne bygge spillet op, og de enkelte stikninger som kom i dybden, havde både Timme Nielsen og Tobias Pedersen styr på. Lellinge svingede i den grad taktstokken, men meget symptomatisk for Lellinge, var det ikke muligt at få sat 3-2 målet ind, selvom chancerne var der. Både Timmi Nielsen, Peter Kirkeskov og Michal Sommer havde gode muligheder både inde og udenfor feltet, men ind ville bolden ikke.

Kort før tid, fik Køge endnu et tvivlsomt frispark udenfor feltet, og skuddet tvang Lellinges keeper ud i en redning. Da tiden alligevel var ved at rinde ud, tordnede Søren Kristoffersen endnu engang bolden op mod Køges felt, Michael Sommer tog den perfekt ned og spillede Troels Nielsen i dybden, som med vristen sendte keeperen til venstre og bolden til højre og 3-2 var en realitet. Køge nåede lige at give bolden op, og så blev kampen fløjtet af.

En stor indsats mod et Køge hold, som var klart bedst i første halvleg, men tabte momentum efter pausen, hvilket Lellinge udnyttede til fulde.

(S5) Drømmemål sænker Rødvig

Lellinge – Rødvig 5-1
1-0 Malthe Pedersen
2-0 Troels Nielsen
3-1 Troels Nielsen
4-1 Troels Nielsen (str)
5-1 Peter Kirkeskov

S. Kristoffersen – A. Riley, J. Olsen, S. Vallentin, N. Olsen – E. Sennahøj, M. Jørgensen, P. Kirkeskov, M. Sommer – T. Nielsen, M. Pedersen
(E. Hemmingsen, T. Nolsøe, L. Taasby)

Lellinges Serie 5 hold skulle i dag i aktion for første gang i den nye sæson og tog imod Rødvig hjemme på et udsolgt El Stadio Kommunale. Dagens modstanderhold fik et 7-0 nederlag i første runde og Lellinge virkede fra kampens start opsatte på sende gæsterne hjem med endnu et nederlag i bagagen.

Kampuret havde netop passeret de fem minutter, da Jakob Olsen sendte en millimeter præcis aflevering afsted til Malthe Pedersen, der alene med keeperen var sikkerheden selv og sendte Lellinge i front. Der var ikke gået mange omgange på stadionuret, før Troels Nielsen modtog en aflevering i dybden og efter et kort træk ind i banen, hamrede den op i målhjørnet uden chance for keeperen – 2-0.
Lellinge havde generelt godt styr på løjerne de første 20 minutter og selvom Rødvig forsøgte at kombinere sig igennem, havde de gul-blusede godt styr på modstanderen, som aldrig blev rigtig farlige. Lellinge fortsatte med at producere chancer, og det blev til flere gode tilbud til de to frontløbere men skarpheden manglede. Som så ofte før blev Lellinge straffet af deres ineffektivitet og pludselig kunne Rødvig reducere til 1-2, hvor Søren Kristoffersen ellers havde hænderne på bolden, men desværre røg den ind bag den ellers velspillende keeper. Lellinge kunne gå til halvleg med en lidt usikker 2-1 føring.

2. halvleg startede hvor 1. sluttede. Rødvig havde initiativet, men blev aldrig rigtig farlige og Lellinge forsatte med at brænde store chancer. På tribunen kunne førsteholdstræner Jesper Voxen notere sig, at også i serie 5 har angriberne problemer med at score.
Kampen bølgede frem og tilbage og pludselig opstod en misforståelse i Lellinges forsvar og en Rødvigspiller var millimeter fra at bringe balance i regnskabet. En ordenlig forskrækkelse til Lellinge, som pludselig vågende op. Peter Kirkeskov snittede en lang aflevering videre til Troels Nielsen, som tog et træk udenom keeperen og så stod det 3-1. Kort efter fik Peter en stikning, tog et træk ind i feltet og blev måske? kantet af en Rødvig spiller – straffespark! Det tog Troels Nielsen sig af og så stod den 4-1.
Frustrationerne begyndte så småt at komme op til overfladen hos modstanderen, og i takt med at Rødvig mistede gejsten kom Lellinge frem til flere chancer. Stig Vallentin fik nogle minutter på toppen og formåede at lave nogle præcise afleveringer som desværre blev misbrugt.
Sidst i kampen slog Allan Riley en perfekt bold til Peter Kirkeskobv, som alene med målmanden var sikkerhedens selv og slog det sidste søm i Rødvigs kiste og cementerede en knusende sikker 5-1 sejr.

Karise – Lellinge (0-0) 0-2

Karise – Lellinge (0-0) 0-2
0-1 Jørn Laursen
0-2 Jesper Søgaard
Adv; Karise 1.
L. Nielsen – T. Pedersen, M. Olsen, J. Hansen, M. Poulsen – T. Schøn, K. Jensen, P. Kirkeskov, T.K. Nielsen – D. Ochmann, J. Søgaard.
(J. Laursen, E. Sennahøj, M. Sommer)

Så blev det endelig tid til sæsonstart efter udeblivelsen fra modstanderholdet sidste uge. Lellinge har holdt fast i truppen, og forstærket sig markant i sommerpausen. Kaj Jensen er kommet til, årets spiller fra 2012 Dennis Ochmann har taget støvlerne på igen, og sidst men ikke mindst er Jesper Søgaard og Timmi K. Nielsen kommet tilbage fra Køge BK.
Dagens modstander Karise er nedrykker fra serie 3, så der var forventet en hård kamp. Kampen startede også meget lige uden de store muligheder i nogen af enderne. Efter 20 min var Dennis Ochmann meget tæt på, da han kom igennem i venstre. Han sendte bolden over målmanden, men også lige forbi mål. Karises bedste forsøg var på frispark, der blev sendt lige over mål. Efter 35 min overtog Lellinge spillet. Det udmyntede sig i to gode muligheder til Jesper Søgaard. Første skud blev sendt i sidenettet, og anden chance var et frit skud midt i feltet, men det blev sendt lige på målmanden. Jesper Søgaard havde også et frispark som målmanden måtte ud i fuld længde for at klare. Med 3 min igen til pausen brød en livlig Jesper Søgaard igennem, men blev fældet, og klart gult til Karise spilleren. Karise svarede igen på en kontra, og fra kanten af feltet fik de sendt en afslutning afsted, som Lasse Nielsen i målet tog sig sikkert af. Inden pausen havde Lellinge en ny stor chance efter et hjørne, hvor en løs bold havnede for Timmi K. Nielsen, der helflugtede, men kun for at se en Karise spiller redde på stregen, så noget skuffende måtte Lellinge gå til pausen med 0-0.
I pausen blev Jørn Laursen skiftet ind, og han skulle kun bruge et minut på banen før Lellinge endelig åbnede målscoringen. Jesper Søgaard fik plads på midten, og han sendte en stikning til Jørn Laursen, der koldt løftede bolden over målmanden og i nettet til 0-1. Forsvaret med Morten Olsen, Jakob Hansen, Tobias Pedersen og Mikkel Poulsen virkede uporklageligt, og når Karise prøvede at nærme sig blev de afvist gang på gang. Karise prøvede at presse mere på, og det gav mere plads til kontra, men målet der kunne lukke kampen kom ikke på trods af flere halve chancer. Med 5 min igen brød Peter Kirkeskov igennem og blev nedlagt på vej mod målet. Et frispark der uden tvivl burde have givet Karsie spilleren sin advarsel nummer to, men utroligt nok lod dommeren forseelsen passere uden kort. Da tiden rundede 90 min endte en Lellinge kontra med at Jørn Laursen kom igennem på højresiden, han trillede bolden på tværs til Peter Kirkeskov, der dog fik overplaceret sit skud og sendt bolden forbi målet på den store chance. I overtiden fik Lellinge frispark på egen banehalvdel. Målmand Lasse Nielsen sendte en lang bold fremad, en Karsie spiller fik kun snittet bolden, og Jesper Søgaard var over bolden og alene med målmanden. Han havde tid til at løfte bolden over målmanden og i mål til slutresultatet 0-2.
En noget nær perfekt start for Lellinge, og også værd at bemærke det første clean sheet i laang tid.